Kävin perheeni kanssa pääsiäisen aikaan Hong Kongissa moikkaamassa isosiskoani, joka on siellä vaihdossa. Olimme siellä reilun viikon. Reissun aikana silmäilin ravintoloita ja tarjoilijoiden toimintaa Hong Kongissa ja miten se eroaa Suomesta. Tietenkin ruoka eroaa monellakin tapaa ja reissun aikana alkoi kyllä arvostamaan ihan perinteisiä suomalaisia kotiruokia. Hong Kongissa syödään pääsääntöisesti vain puikoilla mutta kyllä oli mahdollista saada myös haarukka tarvittaessa. Itse söin puikoilla.
 |
kevätkääryleitä |
 |
jotain katkarapujuttuja |
 |
jotain lihajuttuja |
 |
pyöryköitä |
 |
paistettuja nuudeleita |
 |
nepalilaista |
 |
paksu nuudeli |
 |
kanan jalkoja ja jotain mustia sieniä |
 |
lentokentällä Fish & Chips |
Ensinnäkin tarjoilijat piti huitoa pöytään eli kättä ylös ja vinkata tarjoilijalle, että tulee paikalle. Lisäksi ihan ruokien tilaaminen joissakin ravintoloissa oli aivan uutta ja erilaista minulle. Siellä oli nimittäin lappuja pöydän päässä ja niissä oli siis kiinaksi (merkeillä) annokset. Lappuun siis rastitetaan annokset, mitä haluaa tilata. Erikseen oli myös ruokalistat, missä luki ruuat myös englanniksi ja joidenkin annosten kuva löyty myös ruokalistasta. Kävimme myös hotellimme baarissa, jossa tuotiin iPad pöytään ja se toimi juomalistana. Siinä oli kaikki juomat hintoineen ja mitä ne sisältää. Sentään ei sillä iPadilla tilattu. :D

Joissakin paikoissa puikot, lusikat ja kulhot tuotiin pöytiin heti, kun menimme pöytään, kun taas joissakin paikoissa puikot ja lusikat löytyivät pöydän sivusta löytyvästä vetolaatikosta. Servettejä ei oikeastaan hirveän monessa ravintolassa ollut. Se oli outoa.

Monet ruokapaikat olivat sellaisia, joissa ruuat tilattiin jaettaviksi. Tilatut ruuat tuotiin pöytiin ripotellen ja niitä alettiin syömään sitä mukaa, kun ne tulivat. Monissa paikoissa ruokajuomaksi tuotiin teetä, samanlailla kuin Suomessa vettä. Lisäksi pystyi myös tilaamaan virvoitusjuomia (Cola, Fanta, Sprite) ja olutta. Oluet juotiin pullosta ja limut tölkeistä.
 |
teetä |

Hotellimme vieressä olevassa kahvilassa tilatut erikoiskahvit piti hakea tiskiltä, kun ne valmistuivat. Niitä ei tuotu pöytiin niin kuin Suomessa. Kuitissa oli numero, jotta kahvia ei voi kuka tahansa mennä ottamaan.
Kävimme Ocean Parkissa (eläin- ja huvipuisto) yhdessä ruokapaikassa, jossa oli tiskillä erilaisia "pisteitä", mistä tilattiin ruoka. "Pisteillä" oli aina kaksi vaihtoehtoa ja tiskin takana oli kokki, joka teki sitten ruuan, minkä valitsit ja sait sen heti. Siinä roikkui kanat ja muut lihat koukuissa. Samassa paikassa linjan päässä maksettuasi ruuan, tarjoilija kantoi tarjottimen puolestasi pöytään. Se oli hassua. Lisäksi siskoni kertoi, että tarjottimia ei viedä itse pois vaan paikoissa on erikseen työntekijät siihen hommaan. Jos itse veit tarjottimen pois, veit periaatteessa niiden työntekijöiden työn.

Yksi asia, minkä tarjoilija opiskelijana huomasin oli kate. Yhdessä ravintolassa, missä kävimme syömässä jälkiruokaa, minulle laitettiin jälkiruokalusikka oikealle paikalleen mutta väärin päin eli vasenkätisesti. Lusikan varsi oli siis vasemmalle vaikka sen kuuluisi olla oikealle. Kuvaa ottaessani minun oli pakko kääntää lusikka oikein päin. Sitten lentokentällä, kun kävimme syömässä, tarjoilija toi meille servetit ja aterimet pöytiin mutta laittoi ne pöydän reunaan. Pöydän reuna oli minulla vasemmalla ja siskollani, joka istui vastapäätäni, oikealla. Siskollani aterimet oli oikealla puolella, minulla väärällä.
Toinen asia, minkä huomasin oli hotellimme ravintolan tarjoilijan toiminta. Kävimme syömässä siellä ja kuun tarjoilija toi meille juomat, hän kurotti pöydän päästä antaessaan juomat äidilleni ja siskolleni, vaikka hän olisi mahtunut ojentamaan ne oikeaoppisesti jokaiselle oikealta puolelta. Hyvä asia kuitenkin oli, että ravintolassa tarjoilijat pyörivät koko ajan pyyhkimässä pöytiä ja laukaisemassa lattiaa. Kuitenkin tarjoilijat piti huitoa pöytään.
Hinta vaihteli ihan siitä riippuen kävikö turistipaikassa / länsimaalaisessa ravintolassa vai paikallisessa ravintolassa. Paikallisessa ravintolassa ruoka (neljälle/viidelle) maksoi euroissa noin 7€/hlö, kun taas jossakin turistipaikassa esim. Ocean Parkissa yhden ruoka-annos + juoma maksoi reilu 20€. Tämän takia suosimme paikallisia ravintoloita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti