Hoidin aamutyöt omatoimisesti ja kokosin tiskikoneen. Kiertelin lounaalla siivoamassa pöytiä. Oli aika hiljaista, joten pääsin seuraamaan, miten salaatinkastiketta pullotetaan, ja sain korkittaa pullot ja liimata niihin etiketit. Korkitettavaa oli 2 lihalaatikollista pulloja (39plo/ltk). Lisäksi palvelin asiakkaita viemällä ruoka-annoksia pöytiin. Lounaan jälkeen siivosin kahvipöydän pois, hoidin tiskiä ja vaihdoin tiskikoneeseen vedet. Oli jälleen hiljaista, joten käytiin pullottamassa vielä yksi laatikollinen salaatinkastikepulloja; korkitin taas ja liimasin etikettejä. Hain päivän päätteeksi vielä kaksi laatikollista tyhjiä pulloja seuraavaa pullotuskertaa varten.
Tiistai 19.1.2016
Vapaapäivä.
Keskiviikko 20.1.2016
Vapaapäivä.
Torstai 21.1.2016
Olin iltavuorossa. Täytin pöydillä oleviin purkkeihin lisää aterimia ja papereita ja vein ne pöytiin, missä oli vajaita. Vein puhtaita laseja pöytiin ja paikoilleen tiskistä ja likaisia astioita vuorostaan tiskiin. Leikkasin lisää leipää salaattipöytään sekä palvelin asiakkaita: otin tilauksia vastaan ja vein annoksia pöytiin. Yhden asiakkaan kohdalla unohdin kysyä pihvin kypsyyden mutta palasin kysymään. Minun oli vaikea muistaa myös kääntää juomalasit oikein päin, kun olin käynyt ottamassa "juomatilaukset" pöydistä. Näin muut tarjoilijat eivät olleet varmoja, oliko asiakkaita palveltu jo vai ei. Onneksi yleensä he näkivät ja muistuttivat minua asiasta. Myöhemmin muistin sitten kääntää lasit. Välissä hain limuja alhaalta (ns. varastosta) ylös kylmäkaappeihin ja taittelin pizzalaatikoita valmiiksi. Palvelin myös vähän isompaa porukkaa ja otin heiltä tilauksen. Ei se jännittänyt ollenkaan, outoa sinänsä, koska en ollut aiemmin ottanut tilauksia vastaan suuremmalta seurueelta. Onnistuin mielestäni siinä hyvin. Pääsin myös kaatamaan yhdelle seurueelle viiniä (jo toisen kerran). Minun piti avata pullo pöydässä. Olen ylpeä itsestäni, kun suoriuduin siitä niin hyvin. En kyllä viinipullon avaamistakaan jännittänyt, moni sitä ihmettelikin. Illan päätteeksi pesin tiskitilan lattian ja vaihdoin tiskikoneeseen vedet.
Perjantai 22.1.2016
Ennen ravintolan avaamista käytiin lounaslista läpi ja tällä kertaa pysyin ihan hyvin perässä. Katoin pöydän kabinettiin ja palvelin asiakkaita: otin tilauksia, vein annoksia ja rahastin. Vein myös likaisia astioita tiskiin ja hoidin tiskiä. Lisäksi taittelin servettejä ja katoin pienempään kabinettiin pöydän. Lisäksi katoin vielä yhden pöydän salin puolelle.
Heti aukeamisen jälkeen oli iso tilaus pizzoja mukaan, joten taittelin lisää pizzalaatikoita hullun lailla. Autoin pizzojen hakijaa kantamisessa ja kannoin yhden pinon hänen autoonsa. Lisäksi katoin 3 pöytää ja palvelin asiakkaita. Löin tilauksia myös kassaan ja rahastin. Paljon oli porukkaa liikenteessä ja Popinossa syömässä.
Sunnuntai 24.1.2016
Sunnuntaina oli kiire! Katoin yhteensä 4 pöytää ja taittelin pizzalaatikoita. Palvelin asiakkaita, otin heiltä tilauksia ja vein ruokia pöytiin. Lisäksi siivosin pöytiä. Koko ajan sai olla siivoamassa pöytiä ja palvelemassa asiakkaita, koska jo muutaman tunnin aukeamisen jälkeen paikka oli ihan täynnä.
Yhteenveto:
Huomaa kyllä kehityksen aina uuden viikon jälkeen. Oli kiva päästä kaatamaan taas viiniä ja palvelemaan isompaa seuruetta. Tykkäsin myös, kun oli koko viikonloppu töitä, niin pääsi kokemaan senkin hälinän. Tosi hyvä fiilis oli kyllä tän viikon jälkeen!
Vielä loppuun pakko suositella: Jos ikinä menette Popinoon syömään, ottakaa annos nimeltä Midaksen broileria! Aivan älyttömän hyvää!
tässä vielä kuva annoksesta |
by: Minni
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti